tatoeage-verwijdering
tatoeage-verwijdering
tatoeage-verwijdering

Tatoeage verwijdering

Laser tatoeage verwijdering
Toch spijt gekregen van uw tattoo of permanente make-up?  Of wilt u uw tatoeage gedeeltelijk vervagen voor een cover-up? Tegenwoordig is het mogelijk om uw tatoeage professioneel te laten verwijderen. Bij PMU Instituut Zuid in Heerlen (Limburg) is het verwijderen van uw tattoo of ongewenste permanente make-up geen enkel probleem. Door onze jarenlange specialisatie in het verwijderen van ongewenste permanente make-up en tatoeages kunt u rekenen op een uiterst professionele behandeling. Deze behandelingen worden uitgevoerd met onze PRO Yag laser voor optimale resultaten.

De werking van onze PRO Yag Laser
De in de huid ingekapselde kleurstoffen worden door het hitte-impuls van de Yag-laser in kleine deeltjes uit elkaar geslagen. Tijdens dit proces ontstaat er door de verbranding van de opperhuid een tijdelijke witte verkleuring. Dit heet laser-snow en verdwijnt in 15 tot 30 minuten. Tijdens de laserbehandeling wordt een gedeelte van deze kleurstofdeeltjes direct afgestoten. Een ander groot deel wordt teniet gedaan door korstvorming en verdwijnt met het genezen van de wond. Het resterende deel wordt door de lymfeklieren afgevoerd.

Na de behandeling
Na de behandeling treedt lichte roodheid en zwelling op. Dit trekt sneller weg door de huid te koelen. Gedurende het behandeltraject dient u de huid goed te beschermen tegen uv-straling. Gebruik een goede zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van 30.

Het resultaat
Voor een perfect resultaat is geduld nodig, gemiddeld zo’n 6 tot 12 behandelingen. Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om de vergruisde inktdeeltjes af te voeren. Wij hanteren tussen de behandelingen minimaal 6 tot 8 weken rust.

Advies na de behandeling

  • Vermijd na de behandeling 8 weken de zon of zonnebank
  • 2 weken geen sauna en niet zwemmen
  • Drink minimaal 1,5 liter water per dag. Dit zorgt voor een snellere afvoer van de pigmenten.
  • De genezing van het behandeld huiddeel gaat gepaard met de vorming van donker gekleurde schilfertjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze schilfertjes geven soms veel jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te zitten of te krabben. Dit kan littekenweefsel veroorzaken.
  • 3 maal daags de crème gebruiken die aan u is meegegeven.
  • Douchen mag 1 dag NA de behandeling. De behandelde huid mag u alleen met een handdoek droog deppen, niet wrijven! Ga niet met uw behandelde tatoeage in bad zitten, dit weekt de huid.
  • Dek de tatoeage niet af, de huid moet kunnen ademen.

Veel gestelde vragen

Hoeveel keer moet ik behandeld worden om mijn tatoeage te laten verwijderen

Dit hangt af van een aantal factoren,

– De kleuren
– De gebruikte inktsoort
– Diepte en leeftijd van de tatoeage
– De gevoeligheid van de huid en de plaats van de tatoeage
– De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar
– Het persoonlijk afweersysteem

Meestal kan de tatoeage in 6 tot 12 behandelingen helemaal verwijderd worden, dit varieert per tatoeage en per persoon.

Is de laserbehandeling pijnlijk?

Dit valt gelukkig erg mee, een laserpuls is te vergelijken met het afschieten van een elastiekje tegen de huid. Een tatoeage laten plaatsen is absoluut veel pijnlijker. Het pijnlijke gevoel wordt naarmate de tatoeage vervaagt steeds minder.

Zal de tatoeage uiteindelijk helemaal verdwijnen?

Iedere kleur is opgebouwd uit een aantal inktsoorten, waarbij de een mogelijk snel en de ander minder snel op de laserpulsen reageert. Donkere kleuren zijn het beste te behandelen, wij kunnen niet garanderen dat een tatoeage helemaal verdwijnt, maar in veel gevallen lukt dit wel. Met onze ND Q-switched PRO Yag laser worden de beste resultaten behaald.

Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na een laserbehandeling?

Na de laserbehandeling kan de huid een zwelling vertonen die na enkele uren weer wegtrekt.

Koelen met een cold pack is dan erg belangrijk. Er kunnen korstjes en blaartjes ontstaan. Na 2 weken is de huid weer hersteld en na 6 a 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden.

tatoeage-verwijdering

Tarieven

Prijzen zijn per behandeling per tatoeage.

€45,-

1 tot 5 cm2

€60,-

6 tot 10 cm2

€70,-

11 tot 15 cm2

€80,-

16 tot 20 cm2

€90,-

21 tot 25 cm2

€100,-

26 tot 30 cm2

€115,-

31 tot 40 cm2

€135,-

41 tot 60 cm2

€155,-

61 tot 80 cm2

€175,-

81 tot 100 cm2

€205,-

101 tot 150 cm2

€235,-

151 tot 200 cm2

 vanaf €45,- (per behandeling)

Verwijderen permanente make-up

RECENSIES

Melissa Linssen

Ruby jij bent de beste!!!! Ik kwam bij jou voor mijn eyeliner bij te laten werken wat ik jaren geleden bij iemand anders had laten doen die vervolgens uitgeschoten was haha. Jij was de enigste die de uitdaging wilde aangaan met het weg laseren van mijn lelijke eyeliner stip. En vervolgens heb je mij super…

Anoniem

Voor zowel botox als fillers kan ik deze arts aanraden, na meerdere behandelingen en altijd een prachtig resultaat ben ik een zeer tevreden klant. Professioneel, eerlijke prijs, alle producten worden getoond. Chapeau!

Verena Tilburgs

Erg blij met Ruby! Ze luisterd naar wat je wilt en is pas tevreden als jij dat ook bent.

Anoniem

Ik kom al 2 jaar voor mijn lippen en kan niet meer zonder! Ze doen precies wat je vraagt en het resultaat is mooi en natuurlijk! Ben blij dat ik de stap genomen heb, was altijd bang dat het te overdreven zou uitzien maar kan het iedereen aanraden nu.

Anoniem

de arts legde me uit dat BOTOX veel meer doet dan alleen rimpeltjes vervagen. Mijn ogen komen veel beter uit, en mijn wenkbrauwen staan eindelijk waar ik ze altijd al wilde hebben. Dus dit is de moeite waard om ieder half jaar botox te gebruiken voor mijn fronsrimpel. Ps vriendelijk personeel en arts.

Mirjam Thissen

Super lieve meid die weet waar ze mee bezig is. Helemaal blij met mijn wenkbrauwen!